Άθληση, Ευεξία, Προσωπική Ανάπτυξη, Υγιεινή Διατροφή, Ψυχαγωγία

Η ιστορία του Σοφού Πιθήκου της “Better Life”

Στην Ασία, η απεικόνιση τριών πιθήκων στη σειρά, με τον πρώτο να καλύπτει τα μάτια του, τον δεύτερο τα αυτιά του και τον τρίτο το στόμα του, αναδεικνύει ένα από τα παλαιότερα γνωμικά της Ασιατικής φιλοσοφίας.
Η αρχαία αυτή φιλοσοφία για τον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς των ανθρώπων, υποστηρίζει να μη βλέπεις, να μην ακούς και να μη μιλάς για κανένα κακό που συμβαίνει γύρω σου.
Αυτό που δεν γνωρίζει όμως ο περισσότερος κόσμος, είναι πως στην Ιαπωνία η απεικόνιση αυτή περιλαμβάνει και έναν τέταρτο πίθηκο που για κάποιον λόγο δεν εμφανίζεται στον δυτικό κόσμο.
Αυτός ο τέταρτος πίθηκος, κάνει ερωτήσεις και μοιράζεται τις απορίες και τις πληροφορίες του με όλους, ώστε να βοηθήσει στην εξέλιξη τους.
Δεν φοβάται κανένα κακό και απεικονίζεται με τα χέρια διπλωμένα πάνω από την κοιλιά του.
Η κοιλιακή περιοχή που συνδέεται άμεσα με τη διατροφή, θεωρείται ένα σημείο ύψιστης ενεργειακής σημασίας για την κινεζική και την ινδική ιατρική αλλά και για τον Ιπποκράτη, αφού όλοι τους θεωρούσαν πως η ρίζα της καλής και της κακής υγείας κατοικεί εκεί.


Στην Better Life, το όραμα μας δεν σταματάει στην παραγωγή μιας γκάμας προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας. Στόχος μας είναι να ταυτιστεί το brand της εταιρείας μας, με τη διαρκή προσπάθεια όλων για βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.
Στόχος μας είναι να εμπνεύσουμε τον κόσμο, να ακολουθήσει δραστηριότητες που αποδεδειγμένα οδηγούν σε ευεξία, με απώτερο σκοπό να βλέπουμε όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχικά υγιείς ανθρώπους, χαμογελαστούς και απαλλαγμένους από ανούσια άγχη και προβληματισμούς.
Στην προσπάθεια μας αυτή, επιστρατεύσαμε τον δικό μας σοφό πίθηκο τον Σέρεντιπ για να αναδείξει έναν καλύτερο τρόπο ζωής. Το όνομα του είναι εμπνευσμένο από την αγγλική λέξη serendipity, που το 2014 ψηφίστηκε σαν μια από τις δέκα πιο δύσκολες αγγλικές λέξεις που μπορούν να μεταφραστούν σε άλλες γλώσσες και που σε γενικές γραμμές σημαίνει να σου τυχαίνουν συνέχεια καλά πράγματα χωρίς πάντα να τα επιδιώκεις. Κάτι σαν μαγνήτης του καλού!


Ο Σέρεντιπ, λειτουργεί σαν μια καρτουνίστικη φιγούρα διαρκής αναζήτησης της εξέλιξης και της αυτοβελτίωσης με εφαλτήριο την υγιεινή διατροφή. Παράλληλα είναι η απενεχοποιημένη χιουμοριστική φωνή της συνείδησης μας, που μας βοηθάει να συμφιλιωθούμε με τους ανομολόγητους φόβους μας, τις ανησυχίες μας, τα ελαττώματα μας, τα πάθη μας και τις εμμονές μας. Επιθυμεί να εξαγνίσει με πραγματική αγάπη την κάθε εκδοχή της ανθρώπινης υπόστασης, να ψάξει για τις κρυμμένες μας αλήθειες και να μας φέρει πιο κοντά στην καλύτερη εκδοχή μας.
Όσο περισσότερο όμως αναζητάει τη σοφία, τόσο περισσότερο αισθάνεται πίθηκος, αντιλαμβανόμενος πως η απεραντοσύνη της γνώσης ίσως τελικά να μην κρύβεται στην αποκρυπτογράφηση του σωστού, αλλά στην αξία του ταιριαστού που φωλιάζει στο μεγαλείο της γενικευμένης αγάπης.
Αξίζει να ακούσετε τα λόγια του γιατί είναι σοφός, αλλά μη ξεχνάτε ποτέ πως δεν παύει να είναι ένας πίθηκος, που στην ουσία σας παροτρύνει να αναζητήσετε και να αναδείξετε τη δική σας σοφία.
Δείτε το σχετικό video https://youtu.be/Eh5kxvEoBoc

#SofosPithikos #blfoods #betterlifefoods #irun #wellbeing #mentoria

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *