Description
«Αίσθηση εσωτερικής ηρεμίας & εξωτερικής δύναμης!»
Το Lactium® είναι μια μοναδική, φυσική και αποτελεσματική λύση, που συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με το άγχος.
Το άγχος δεν είναι ασθένεια, αλλά ένα ερέθισμα. Είναι μια αναπόφευκτη φυσική αντίδραση του σώματος και του νου με την καθημερινή ένταση και πίεση. Μετά από πολλά χρόνια έρευνας και αρκετές προκλινικές (τοξικολογικές) και κλινικές μελέτες, οι επιστήμονες κατάφεραν να ανακαλύψουν ένα βιονεργό πεπτίδιο με φυσικές χαλαρωτικές ιδιότητες μέσα σε μία πρωτεΐνη του γάλακτος. Η βάση της έρευνας ήταν η απλή παρατήρηση της ήρεμης κατάστασης ενός μωρού μετά από θηλασμό.
Συστατικά
Το Lactium® είναι μια ουσία η οποία αποτελείται από υδρολυμένη καζεΐνη αποβουτυρωμένου αγελαδινού γάλακτος, δηλαδή ένα μίγμα πολυπεπτιδίων, ολιγοπεπτιδίων και αμινοξέων που έχουν υδρολυθεί (βαθμός υδρόλυσης: 20%) από το ένζυμο θρυψίνη (πρωτεάση), συστατικά με θρεπτική και φυσιολογική επίδραση.
Το συστατικό Lactium® είναι πλούσιο σε βιοενεργά πεπτίδια και περιέχει περίπου 1,8% από το δεκαπεπτίδιο αs1-casein (f91-100): tyr-leu-gly-tyr-leu-glu-gln-leu-leu-arg, γνωστό ως α-casozepine.
Ιδιότητες
Το Lactium® είναι ένα μοναδικό, πατενταρισμένο προϊόν, που περιέχει βιοενεργά συστατικά, με χαλαρωτικές ιδιότητες, που μειώνει τα συμπτώματα που σχετίζονται με το στρες, όπως:
- Αλλαγές διάθεσης
- Διαταραχές ύπνου
- Καταστάσεις έντασης
- Πεπτικές διαταραχές
- Εξασθενημένη μνήμη και συγκέντρωση
To συστατικό Lactium® ανήκει στην κατηγορία των πεπτονών, συστατικό που έχει χαρακτηρισθεί ως συστατικό τροφίμων «γενικά αναγνωρισμένο ως ασφαλές» (GRAS: Generally Recognized as Safe) τόσο από την Αμερικανική Διεύθυνση Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) όσο και από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων. Δεν προκαλεί ανεπιθύμητες ενέργειες (τοξικολογικές ή αλλεργικές αντιδράσεις) σε κλινικές δοκιμές με ανθρώπους σε δόσεις που κυμαίνονται από 150 mg έως 400 mg ημερησίως.
Το Lactium® ήδη χρησιμοποιείται ως καινοτόμο συστατικό σε διάφορα τρόφιμα, όπως σοκολάτες, γιαούρτια και συναφή προϊόντα γάλακτος, ράβδους δημητριακών κ.α., τα οποία νόμιμα κυκλοφορούν σε αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.