Λεωνίδας Καραϊσκος

Γεννήθηκα στην Αθήνα. Ολοκλήρωσα τις βασικές σπουδές μου στη Φυσική Αγωγή (ΣΕΦΑΑ ΑΘΗΝΩΝ) και τις μεταπτυχιακές -μεγιστοποίηση αθλητικής επίδοσης και απόδοσης- στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο  Θράκης. Επίσης, ολοκλήρωσα διετή εκπαιδευτικό κύκλο στη μουσικοκινητική αγωγή και εξάμηνη εκπαίδευση αθλητικού μάρκετινγκ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.  

Λόγω των τομέων ευθύνης μου είχα τη δυνατότητα να ταξιδέψω σε πολλούς προορισμούς του κόσμου, να συλλέξω εμπειρίες και να επικοινωνήσω με πολλούς ανθρώπους έχοντας κοινή γλώσσα την εκπαίδευση, το βόλεϊ. τις ψυχοκινητικές δεξιότητες, τις σύγχρονες κινησιοπαιδαγωγικές μεθόδους,  τον νευρογλωσσικό προγραμματισμό και τη συναισθηματική νοημοσύνη.
Όλα αυτά τα χρόνια έχω τη χαρά να επικοινωνώ εκπαιδεύοντας μέσω σεμιναρίων, ημερίδων και ομιλιών νέες γενιές συναδέλφων σε εναλλακτικές μεθόδους και προσεγγίσεις άθλησης, αναπτυξιακών ηλικιών όντας εισηγητής σε Πανελλαδική εμβέλεια από τον Έβρο έως τη Κρήτη και τη Ρόδο.

​Παράλληλα και με μεγάλη μου χαρά συμμετέχω ως ομιλητής σε συναντήσεις γονέων και νέων αναπτύσσοντας θέματα προσωπικής ενδυνάμωσης και προσέγγισης-κατάκτησης προσωπικών ή ομαδικών στόχων.

Την παρούσα περίοδο είμαι αφοσιωμένος στο ρόλο του Υπευθύνου Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας και στην υποστήριξη του έργου των συναδέλφων εκπαιδευτικών. Ιδιαίτερος εκπαιδευτικός στόχος η δημιουργία νέων κινησιοπαιδαγωγικών προγραμμάτων στο πλαίσιο της Φυσικής αγωγής για το σύγχρονο σχολείο προς ενίσχυση συμμετοχής, επικοινωνίας, δημιουργικότητας και χαράς των παιδιών στο σχολικό περιβάλλον Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο αυτό έχω δημιουργήσει εκπαιδευτικές πλατφόρμες για τα μαθήματα του βόλεϊ (epaizovolley.weebly.com και volleon.com) καθώς και της κολύμβησης (e-swimming.weebly.com).

​Ας μείνουμε συντονισμένοι, θα είναι χαρά μου!