Άθληση, Ευεξία, Προσωπική Ανάπτυξη

“Το πλαστικό τριαντάφυλλο”

Μετά από το εορταστικό φαγοπότι, ένας πρωινός περίπατος στη φύση είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάψουμε τις περιττές θερμίδες και να ξεκολλήσουμε λίγο από την επικίνδυνα εθιστική βολή του καναπέ μας.
Χθες δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων λοιπόν, είπαμε να προσθέσουμε στο πρόγραμμα της γυμναστικής μας και μερικά βαθιά καθίσματα κατά τη διαδρομή.
Η συγκομιδή των σκουπιδιών μέσα στο βουνό, εμπλουτίζει αφάνταστα την ποικιλία των ασκήσεων σε κάθε αθλούμενο που θα επιχειρήσει να τη συμπεριλάβει στο αθλητικό του καλεντάρι.
Οι μυϊκές ομάδες που ενεργοποιούνται σε πόδια και χέρια, σκύβοντας για να τα μαζέψεις και για να τα κουβαλήσεις μέχρι να τα πετάξεις στον πλησιέστερο κάδο ίσως είναι περισσότερες και από αυτές που ενεργοποιούνται ακολουθώντας συντεταγμένα παραγγέλματα έμπειρων γυμναστών.
Επίσης αμέτρητοι εγκεφαλικοί νευρώνες δραστηριοποιούνται βλέποντας την ποικιλία των σκουπιδιών που προβάλλουν με τέτοιο τρόπο δίπλα σε θάμνους και δέντρα, λες και παλεύουν να γίνουν ένα με τις ρίζες τους.
Πίσω από κάθε κουτάκι μπίρας, ενεργειακού ποτού και αναψυκτικού, πίσω από κάθε κύπελλο καφέ, πακέτου από τσιγάρα και από κάθε πλαστική σακούλα, αναδυόταν μια ιστορία ασύμμετρης ανεμελιάς που τα έφερε στο δάσος.
Εφηβικά γέλια, στιγμές ξεγνοιασιάς, χαλάρωσης, οικογενειακά πικ-νικ και πολλές ακόμα εικόνες κρύβονται μέσα σε κάθε σκουπίδι που μαζέψαμε.
Ακούγοντας με αμηχανία τα μπράβο από τους περαστικούς, δεν μπορούσα παράλληλα να χαρώ και την επιβράβευση που συνοδευόταν από βρισιές και κατάρες για αυτούς που τα άφησαν εκεί.
Μου ήταν δύσκολο να συμμεριστώ την οργή τους, γιατί απλά σκεφτόμουν πως κανένας από όσους προκάλεσαν αυτή την εικόνα δεν πήγε στο βουνό για να το καταστρέψει, αλλά απλώς για να περάσει καλά.
Επίσης πίσω από κάθε σκουπίδι, βρίσκεται το χέρι όλων μας. Άλλων λιγότερο και άλλων περισσότερο. Κανένας μας δεν γεννήθηκε υπεύθυνος και ευσυνείδητος.
Όσο και αν φαίνεται απίστευτο, οι περισσότεροι που πετάνε τα σκουπίδια τους όπου τους βολεύει, δεν το κάνουν επειδή είναι ψυχανώμαλοι αλλά γιατί δεν μπορούν να αντιληφθούν τη ζημιά που προκαλούν.
Η καλύτερη αντιμετώπιση στη μόλυνση του φυσικού μας πλούτου δεν είναι να μαζέψεις τα σκουπίδια αλλά να μην τα ρίξεις.
Αλλά αυτό δεν γίνεται με απειλές και κατάρες. Είναι εφικτό μόνο με οργανωμένες δράσεις που θα κάνουν από μικρό παιδί τον άνθρωπο να αντιληφθεί πως ο καθένας μας ξεχωριστά μπορεί να κάνει τον κόσμο καλύτερο.
Ο μόνος τρόπος για να προστατέψεις το περιβάλλον είναι να το αγαπήσεις. Αλλά η αγάπη κερδίζεται μόνο όταν την προσφέρεις. Πρόκειται για τον απλό και αδιάψευστο νόμο της ανταπόδοσης.
Αντί να μαζέψουμε λοιπόν τα σκουπίδια επιδεικτικά και να τα πετάξουμε νευριασμένοι στους κάδους, προτιμήσαμε να το κάνουμε για λόγους άθλησης και να περάσουμε τα μηνύματα μας με άλλον τρόπο.
Ένα από τα πιο παράξενα ευρήματα που τράβηξε την προσοχή μου λίγο περισσότερο, ήταν ένα πλαστικό τριαντάφυλλο πεταμένο μέσα στους θάμνους. Ποια να ήταν άραγε η δική του ιστορία που το έφερε εκεί;
Όσο όμορφο και να ήταν δεν θα μπορούσε ποτέ να αναπληρώσει τη χρησιμότητα ενός πραγματικού λουλουδιού. Λέτε στο μέλλον να αδυνατούμε να έχουμε φυσικό πράσινο στα δάση μας και να τα γεμίσουμε με πλαστικά λουλούδια;
Τρόμαξα στην ιδέα και έτσι μπήκε και αυτό στον κάδο μαζί με τα υπόλοιπα απορρίμματα.
#betterlife #blfoods #Sofospithikos

Αρθρογραφία: “Σοφός Πίθηκος”
Η αγαπημένη μας μασκότ, ο Σοφός Πίθηκος , θα αναδεικνύει όλους τους τρόπους που μπορούν να επιφέρουν την καλύτερη εκδοχή της ανθρώπινης υπόστασης. Μέσα από αυτό το blog, θα μας δίνεται η ευκαιρία να αναδεικνύουμε όλα όσα μας δίνουν τη δυνατότητα να δούμε την καθημερινότητα μας μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα.
Το πρίσμα που θα μας δείξει το μεγαλείο της απλότητας και του τρόπου άντλησης απόλαυσης, μέσα από κάθε ξεχωριστή στιγμή που βιώνουμε είτε μεμονωμένα, είτε σαν μέλη ενός ευρύτερου κοινωνικού συνόλου. Κάθε φορά λοιπόν που θα αφήνετε τα δευτερόλεπτα, τα λεπτά, τις ώρες και τις μέρες να γλιστράνε μέσα από τα χέρια σας, προσπαθήστε να θυμάστε πως είναι δώρα που περιμένουν να τα ανοίξετε και να βρείτε μέσα τους χαρά, συγκίνηση, απόλαυση και λίγη νεραϊδόσκονη, για να μετατρέψετε κάθε αρνητικό συναίσθημα, σε εφαλτήριο αφύπνισης και εξέλιξης. Είναι η ίδια νεραϊδόσκονη που μπορεί να μεταμορφώσει έναν απλό πίθηκο σε ένα σοφό πίθηκο και μια απλή ζωή σε μια καλύτερη ζωή. Μπορείτε να εμπιστευτείτε τα λόγια του αφού είναι σοφός, αλλά μη ξεχνάτε ποτέ πως δεν παύει να είναι πίθηκος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *