Άθληση, Ευεξία, Υγιεινή Διατροφή, Ψυχαγωγία

Ο ορισμός της διατροφικής ενότητας.

Η ιδέα είναι η ακόλουθη: ένα διατροφικό πρόγραμμα που μπορεί να εφαρμοστεί καθημερινά από ανθρώπους με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες αφού τα υλικά παρασκευής των γευμάτων είναι χαμηλού κόστους και τα βρίσκεις παντού, αλλά και από ανθρώπους με πολύ μεγάλη οικονομική ευχέρεια γιατί είναι συγκλονιστικά νόστιμο! Απλό εύκολο χωρίς γευστικούς “ψευτοπειραματισμούς” με απώτερο σκοπό τον εντυπωσιασμό. Και όταν το καταφέρουμε αυτό -άνθρωποι διαφορετικών οικονομικών δυνατοτήτων να κάνουν τις ίδιες διατροφικές επιλογές σε καθημερινή βάση και να είναι παράλληλα εξαιρετικά ικανοποιημένοι-, τότε θα έχουμε ενώσει τον κόσμο διατροφικά. Η διατροφή αυτή φέρνει τον κόσμο κοντά, τον ενώνει. Διατροφικές διαφορές δεν θα υπάρχουν πλέον μεταξύ μας. Όλοι κάνουμε διατροφή SLIMMER. Όλοι είμαστε SLIMMER, όλοι είμαστε ένα. Δηλαδή πίσω από ένα κοινό εστιακό επίπεδο, (κοινό σημείο είναι η διατροφή SLIMMER) ενοποιούμαστε διατροφικά. Και όλοι μας αισθανόμαστε την ευτυχία της διατροφικής ενοποίησης ικανοποιώντας τον βαθύτερο εαυτό μας. Ο οικονομικά αδύναμος νιώθει επιτέλους ότι τον ενώνει κάτι κοινό με τον οικονομικά ισχυρό- μια επιθυμία που πάντα είχε-, και ο οικονομικά ισχυρός απενεχοποιείται και επιστρέφει στις ρίζες του: στο αληθινό, στο γνήσιο, στο αυθεντικό και όχι στο δήθεν. Και τώρα αφού οι άνθρωποι καταφέραμε έστω και σε μία περίπτωση την ενοποίηση, προσπαθούμε να την πραγματώνουμε σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητας και της ζωής μας. Για να πετύχουμε όμως καλύτερα την γενικότερη ενοποίηση χρειάζεται: Α) να βάλουμε τον εαυτό μας στη θέση του άλλου ώστε να μπορούμε να τον κατανοήσουμε και να τον δικαιολογούμε και Β) να συνειδητοποιήσουμε ότι όπως είναι φυσικό, στην εμφάνιση στον τρόπο ζωής και στη συμπεριφορά θα υπάρχουν πάντα διαφορές μεταξύ των ανθρώπων. Το θέμα είναι το πως τις αντιμετωπίζουμε. Εμείς επιλέγουμε να τις παρατηρούμε διασκεδάζοντας αντί να ζηλεύουμε ο ένας τον άλλο και να εκδηλώνουμε συνεχώς δυσαρέσκεια ασκώντας κριτική με αρνητικούς όρους. Άλλωστε σε τελική ανάλυση όλοι μας τις ίδιες καταστάσεις αντιμετωπίζουμε: από τα περιττά κιλά και το καθημερινό κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη έως την ερωτική απογοήτευση και την απώλεια των αγαπημένων μας προσώπων. Τα κοινά συναισθήματα που προκαλούνται εξαιτίας αυτών των καταστάσεων μπορούν να μας ενοποιήσουν και να γίνουμε όλοι μαζί αυτό που ούτως ή άλλως είμαστε: μία αδιαχώριστη μονάδα, μία ολότητα, ΕΝΑ. Ο καθένας από εμάς αποτελεί μέρος αυτής της ολότητας. Είμαστε όλοι άτομα αλλά συνάμα και μέρη αυτής της ολότητας. Όταν λοιπόν εμείς κοιτάμε τους άλλους είναι σα να κοιτάμε τους ίδιους μας τους εαυτούς, αφού και οι άλλοι όπως κι εμείς άλλωστε αποτελούμε μέρος της ολότητας.
Να θυμάσαι πάντοτε: ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ……ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ!

Πηγή:SLIMMER. ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Ο Χάρης Παπαδόπουλος είναι συγγραφέας του βιβλίου Slimmer: Χάστε βάρος αλά ελληνικά, Επίσης, είναι συνδημιουργός με τον Γιάννη Μάναλη των μυθιστορημάτων Βαλίτσες και φύγαμε, Κορίτσια στον ήλιο και του μυθιστορήματος-ορόσημου για τους ίδιους, Η νονά μου η Αλίκη, που αποτέλεσε απαρχή για τη δημιουργία μιας στέγης προστασίας παιδιών με το όνομα της Αλίκης Βουγιουκλάκη.

Το 2015, σε συνεργασία με τη Βέφα Αλεξιάδου έγραψε το βιβλίο Η Βέφα μαγειρεύει Slimmer και πριν απο λίγους μήνες σε συνεργασία με τη Βίκυ Χατζηβασιλείου το βιβλίο “άλλαξε ζωή και σώμα σε 42 μέρες”

Στο blog μας θα μοιράζεται κείμενα ψυχολογίας που στοχεύουν στην ψυχολογική υποστήριξη και ενθάρρυνση για την επιτυχή έκβαση της προσπάθειας που κάνετε, ώστε να αποκτήσετε αλλά και να διατηρήσετε το ιδανικό βάρος, καθώς στην συνεχή εφαρμογή της γνώσης SLIMMER που σας δίνει τη δυνατότητα να εκπληρώνετε με ευκολία όλες σας τις επιθυμίες, στέφοντας κάθε σας προσπάθεια με επιτυχία!

https://m.youtube.com/watch?v=mE_LUVTfr9g
https://m.youtube.com/watch?v=qTQXfoQP8e8

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *