ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΥΓΕΙΑ, ΕΥΕΞΙΑ

Μοντέρνες δίαιτες και κόκκινες γραμμές

Όσο οι διατροφικές προτάσεις θα διευρύνονται, τόσο θα γινόμαστε μάρτυρες προβληματισμών και ενίοτε διαπληκτισμών σχετικά με το ποίο είδος διατροφής είναι το σωστό και ποιού είδους δίαιτα είναι η καλύτερη. Ονομασίες όπως “atkins,dukan,orac,keto,perricone, έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητα μας και έχουν μονοπωλήσει τις συζητήσεις στα διαιτητικά blogs. Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν σωστές και λανθασμένες δίαιτες αλλά σωστή και λάθος επίβλεψη σε στόχους που θέτει ο κάθε άνθρωπος για τον εαυτό του. Άσχετα με το αν ταιριάζουν στην αισθητική μας οι υπερτροφικοί μύες, αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με την απόχη από το κρέας και τις διάφορες θρησκευτικές ή οικολογικές ανησυχίες που επηρεάζουν τις διαιτητικές επιλογές μας, ωφείλουμε να σεβαστούμε τις επιλογές του καθενός. Η ουσία όμως παραμένει πως όποια και αν είναι τα κίνητρα μιας συγκεκριμένης διαιτητικής επιλογής, όλοι οι στόχοι μπορούν να είναι εφικτοί αρκεί να τεθούν υπό την επίβλεψη διαπιστευμένων διαιτολόγων που θα ακούσουν τις ανάγκες του καθενός και θα θωρακίσουν τη δίαιτα που απαιτείται για τον κάθε στόχο, θεσπίζοντας όμως και τις κόκκινες γραμμές όχι στον στόχο αλλά στον τρόπο. Αν κάποιος διστάζει να περιγράψει τα κίνητρα και τους στόχους των διαιτητικών του αναγκών σε υπεύθυνους και διαπιστευμένους διατροφολόγους και καταφεύγει σε ανεύθυνους και χωρίς διαπιστεύσεις κομπογιαννίτες, τότε πιθανότατα κινδυνεύει να βρεθεί μπροστά σε επικίνδυνα συμπληρώματα διατροφής και σε λάθος καλοπροαίρετες και κακοπροαίρετες συμβουλές που μπορεί να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες ζημιές στην υγεία του. Γνώμη μας είναι πως ο πιο ασφαλής δρόμος, πάντα θα είναι μια ισορροπημένη διατροφή με κάλυψη όλου του εύρους των θρεπτικών συστατικών από υγιεινά τρόφιμα ζωικής και φυτικής προέλευσης σε σωστές αναλογίες. Στο www.blfoods.gr θα μπορέσετε να βρείτε όλες αυτές τις επιλογές καθώς και μια μεγάλη γκάμα τροφίμων από ελληνικά άπαχα φρέσκα κρέατα, εμπλουτισμένα με τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά από την ελληνική φύση, ωμά ή ψημένα για εξοικονόμηση χρόνου, σε απίστευτα βολικές και ασφαλείς συσκευασίες, ώστε να διατηρούνται αναλλοίωτα όλα τα θρεπτικά χαρακτηριστικά τους. Όποιοι λοιπόν και αν είναι οι διαιτητικοί σου στόχοι, μέσα από το πιο εξειδικευμένο e-shop υγιεινής διατροφής της αγοράς, θα βρεις όλες τις προτάσεις για να τους πετύχεις με ασφάλεια και ευκολία.

Αρθρογραφία: “Σοφός Πίθηκος”
Η αγαπημένη μας μασκότ, ο Σοφός Πίθηκος , θα αναδεικνύει όλους τους τρόπους που μπορούν να επιφέρουν την καλύτερη εκδοχή της ανθρώπινης υπόστασης. Μέσα από αυτό το blog, θα μας δίνεται η ευκαιρία να αναδεικνύουμε όλα όσα μας δίνουν τη δυνατότητα να δούμε την καθημερινότητα μας μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα.
Το πρίσμα που θα μας δείξει το μεγαλείο της απλότητας και του τρόπου άντλησης απόλαυσης, μέσα από κάθε ξεχωριστή στιγμή που βιώνουμε είτε μεμονωμένα, είτε σαν μέλη ενός ευρύτερου κοινωνικού συνόλου. Κάθε φορά λοιπόν που θα αφήνετε τα δευτερόλεπτα, τα λεπτά, τις ώρες και τις μέρες να γλιστράνε μέσα από τα χέρια σας, προσπαθήστε να θυμάστε πως είναι δώρα που περιμένουν να τα ανοίξετε και να βρείτε μέσα τους χαρά, συγκίνηση, απόλαυση και λίγη νεραϊδόσκονη, για να μετατρέψετε κάθε αρνητικό συναίσθημα, σε εφαλτήριο αφύπνισης και εξέλιξης. Είναι η ίδια νεραϊδόσκονη που μπορεί να μεταμορφώσει έναν απλό πίθηκο σε ένα σοφό πίθηκο και μια απλή ζωή σε μια καλύτερη ζωή. Μπορείτε να εμπιστευτείτε τα λόγια του αφού είναι σοφός, αλλά μη ξεχνάτε ποτέ πως δεν παύει να είναι πίθηκος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *