Άθληση, Ευεξία, Προσωπική Ανάπτυξη

“990 μέτρα παραπάνω“

Αυτή την ώρα κοιμάται. Όμως την περασμένη Κυριακή ξύπνησε πολύ νωρίς για τα δεδομένα του. Βλέποντάς με να ετοιμάζομαι για τρέξιμο απαίτησε και κείνος (ο μικρός μου γιός) να έρθει μαζί. Τις περισσότερες φορές με έχει πετύχει στην επιστροφή. Έτσι πάντα υπάρχει η περιέργεια του τύπου: μα τι κάνεις ρε μπαμπά και ιδρώνεις τόσο πολύ.

Παρά το γεγονός ότι θα μειώσω ταχύτητες, αλλά και αποστάσεις, για να προσαρμοστεί η μικρούλα καρδιά στην δρομική καταπόνηση, τι μεγαλύτερη ευτυχία να μοιράζομαι μια τέτοια στιγμή με τον μικρό μου –κοντεύει τα 9- άνθρωπο. Το κοινό ρεκόρ μας το καλοκαίρι στην παραλία ήταν τα 3 χιλιόμετρα τρεξίματος στην άμμο και ακόμα συζητάμε την λυτρωτική βουτιά που δώσαμε στον λακωνικό κόλπο σβήνοντας την κάψα των κορμιών μας.

Η απαίτηση έγινε ασφαλώς δεκτή και ναμαστε στην εξώπορτα για την τελευταία πινελιά προετοιμασίας: από μια λευκή κορδέλα στα μαλλιά να υπογραμμίσει ότι είμαστε κανονικοί αθλητές και να μας δώσει την τελική ώθηση να ξεπεταχτούμε στο δρόμο. Είναι Κυριακή πρωί, ευλογημένη ώρα ησυχίας των νοικοκυριών και τα πρώτα μέτρα έχουν μόνο ευτυχία. Πάντα στο τρέξιμο τα πρώτα και τα τελευταία μέτρα έχουν την πιο πολύ χαρά. Εμείς όμως σήμερα βρήκαμε χαρά και ενδιάμεσα.

Τρέχουμε και κριτικάρουμε κάθετί που συμβαίνει στον δρόμο και επειδή για την ώρα δεν συμβαίνουν και πολλά, ψάχνουμε με το ζόρι να βρούμε κάτι να σχολιάσουμε. Μας έχει δώσει παραπάνω ταχύτητα η μικρή κατηφορίτσα έξω από το ποδοσφαιρικό γήπεδο της Ηλιούπολης, όταν στο τέλος του δρόμου λίγο πριν τη στροφή βλέπω έτοιμο έναν μεσήλικα να ετοιμάζει τη σακούλα να μαζέψει τα περιττώματα του σκύλου του.

Μπράβοοο, του φωνάζω με ενθουσιασμό πλησιάζοντας και το χαμόγελο του τύπου βγαίνει έξω από τη μάσκα που φορά.

Γιατί ρε μπαμπά του λες μπράβο; Ακούστηκε μετά από πέντε δευτερόλεπτα η λαχανιασμένη φωνούλα δίπλα μου.

-Γιατί θα μπορούσε να μην καθαρίσει, κανένας δεν τον έβλεπε, ρε φιλαράκο, του απαντώ.
Η χαρά του βιωματικού μαθήματος έδωσε φτερά στα πόδια μου και ανάσες στην ανάσα μου να συνεχίσω.

-Το έκανε γιατί έτσι είναι το σωστό. Πολλές φορές ο εαυτός μας κρίνεται γι αυτά που κάνει όταν κανένας δεν μας βλέπει. Είναι τότε που το κάνεις για τον σεβασμό στον εαυτό σου, για τις δεσμεύσεις και τις αξίες που έχεις ως άνθρωπος.

Για λίγο η συνέχεια ανήκει μόνο στους λαχανιασμένους ήχους των αναπνοών μας που πλέκονται αρμονικά στην πρωινή απολαυστική ησυχία του κόσμου.

-Μα καλά κλέβεις ποτέ τον εαυτό σου ρε μπαμπά; Οι εύλογες απορίες του εννιάχρονου άρχισαν.
-Οι άνθρωποι κλέβουν διαρκώς τους εαυτούς τους μικρέ μου. Και συ τον κλέβεις και εγώ τον κλέβω. Όποιος τον κλέβει λιγότερο γίνεται μεγάλος και τρανός να ξέρεις. Αυτοί που δεν τον κλέβουν καθόλου είναι εκείνοι που κάνουν τα θαύματα αυτού του κόσμου. Αυτοί που μεγαλουργούν.

Νέα παύση, μόνο αρμονικά λαχανιάσματα

-Για πες ένα παράδειγμα ρε μπαμπά.

Να, σα να σου λέει ο προπονητής σου στο μπάσκετ να κάνεις 10 πους άπς και συ, επειδή δεν σε βλέπει, να κάνεις 9. Ο Ρονάλντο θα έκανε 11 ή 21 ή 31 του λέω και μπαίνω αποφασιστικά ένα μέτρο πιο μπροστά για να δείξω προς τα πού πάμε.

Άλλο παράδειγμα; Για πες ακόμα ένα.

-Σαν η κυρία σου να σου είχε βάλει μερικές κάθετες πράξεις να κάνεις για εξάσκηση και συ να βγάζεις το κομπιουτεράκι να τις κάνεις. Κλέβεις από εκείνη ή από εσένα;

-Ακόμα ένα, με προκαλεί επίμονα.

Είχα ακόμα ένα πρόσφατο: Να στρώνεις το κρεβάτι και από μέσα στο σεντόνι να είναι ένα μάτσο κουβάρια. Κλέβεις εμένα ή εσένα που το βράδυ θα το βρεις έτσι;

Η σκυτάλη με τα παραδείγματα πηγαίνει αυτόματα στον μικρό:
-Ή να κάνεις δίαιτα όπως η γιαγιά, να τρως κρυφά τις ελιές και μετά να ανεβαίνει η πίεση στο 21 είπε και σκάσαμε με νόημα στα γέλια και οι δυο.

-Ή να πας για ύπνο χωρίς να πλένεις τα δόντια και να λες, μα τα έπλυνα ρε μπαμπά.
Το έπιασε το νόημα ο παίκτης.

Παίρνουμε τη τελευταία στροφή και φτάνουμε στην εξώπορτα του σπιτιού. Πατάω το κουμπί της εφαρμογής και του δείχνω το σκορ που πιάσαμε.
Σπάσαμε το ρεκόρ των τριών χιλιομέτρων μας φίλε! 4 χιλιόμετρα κάναμε μικρέ μου μάγε του λέω και του δείχνω το κινητό με το σκορ της εφαρμογής.
Μπαμπά μην κλέβεις 3.990 μέτρα λέει η εφαρμογή, μην κλέβεις τον εαυτό σου.
Ακριβώς: 990 μέτρα παραπάνω και ένα μάθημα αυτή τη μαγική Κυριακή.

Καλή Κυριακή να έχουμε φίλες, φίλοι μου, με ελάχιστες κλεψιές στους εαυτούς μας και τις δεσμεύσεις μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *